Även barn som närstående är vårt ansvar

11 oktober kl 12.00 - 13.00

Varje år får ungefär 11000 föräldrar till minderåriga barn besked om att de har fått cancer. Eftersom hela familjen påverkas när någon blivit sjuk är vi som sjukvårdspersonal skyldiga enligt lag att se till att barnen får information, råd och stöd.

I sin föreläsning berättar Johanna Joneklav, Leg. Hälso- och sjukvårdskurator, om hur vi kan göra för att uppfylla lagen och se till att våra patienters barn får det stöd som de behöver.

Agenda

12.00 – 12.05 Välkommen och introduktion

12.05 – 12.45 Även barn som närstående är vårt ansvar

12.45 – 12.55 Frågor och svar

12.55 – 13.00 Avslutning

Information

Mötet sänds live och det finns tid för frågor och dialog under mötet. Du kan medverka vid mötet genom att använda din dator, sitta tillsammans med kollegor, eller ansluta från annan plats. Det går även att använda din mobil för att ta del av webbinaret. Du mottager en länk till webbinaret via e-mail efter registrering.

Talare

Johanna Joneklav, är leg. Hälso- och sjukvårdskurator och arbetar sedan 12 år tillbaka på Onkologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Örebro. Tidigare arbetade Johanna i skolan, varpå barn som närstående till cancerdrabbade snabbt blev hennes hjärtefråga. För att vården ska kunna ge ett bättre stöd till unga närstående startade Johanna och onkologläkaren Katrin Bartfai Jansson 2013 webbstödet Nära Cancer. Det drivs från onkologen i Örebro men är idag ett nationellt stöd och används varje månad av ca 15000 unga från hela Sverige.

Daiichi Sankyo Nordics ApS • Amagerfælledvej 106 • 2300 København S • Denmark • www.nordics.daiichi-sankyo.eu

AstraZeneca AB • Life City • Solnavägen 3 • 11363 Stockholm • www.astrazeneca.sewww.astrazenecaconnect.se

Anmälan

Vänligen observera att endast sjukvårdspersonal och representanter från sponsrande företag får delta vid detta möte. Vid anmälan godkänner du Mediahusets hantering av dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy (läs mer på https://mediahuset.se/gdpr)

Vi delar deltagarlistan med föreläsarna och sponsorerna till mötet. Genom att tacka ja står ditt namn, ditt yrke och din arbetsplats med. Genom att tacka nej tar vi endast med ditt yrke.

Genom att tacka ja godkänner du att vi utöver ovan uppgifter även delar med oss av din epost-adress till mötets sponsorer så att de ska kunna kontakta dig i framtiden med mer relevant information om mötesämnet.

Registreringen misslyckades
Något gick fel när vi försökte registrera din anmälan. Vänligen kontakta support@medevents.se
Vänligen acceptera villkoren
För att anmäla dig till eventet måste du bekräfta att du arbetar inom sjukvården och acceptera Mediahusets hantering av personuppgifter.
Du är redan registrerad
Du är redan registrerad på eventet och skall ha fått ett inbjudningsmail med en länk. Om du inte hittar denna, vänligen kontakta oss via event@mediahuset.se.

Du är nu anmäld

Tack ! Du har blivit registrerad på eventet!

Vi har skickat ett email till med din biljett.

Snabb info

När?
11 Oct 12:00 - 13:00

Kontakt
Mediahusets eventavdelning
031-797 27 80
event@mediahuset.se

Medevents.se

Medevents.se drivs av Mediahuset i Göteborg AB.

Mediahuset är branschledande när det kommer till marknadsföring, utbildning och kommunikation inom den nordiska hälso- och sjukvårdssektorn.

Nyfiken på oss? Hör av dig så berättar vi mer!

mediahuset.se

Kontakta oss

031 797 27 80

event@mediahuset.se