PDF 50-årsjubilerar med Årsmöte i Stockholm

Datum: 30-31 augusti 2024

Plats: Hotel Elite Marina Tower i Stockholm

För att boka hotellrum klicka här

Styrelsen hälsar alla kollegor med personal välkomna till Hotel Elite Marina Tower i Stockholm!

PRELIMINÄRT PROGRAM

FREDAG 30/8

Förmiddag

09:00 - 09:30 Registrering

Förmiddag

Moderator Heike Petersen

09:30 - 10:15 Effekter av hudrelevanta antioxidanter på sockerupptag och blodflöde i malignt melanom och andra tumörer. Martin Bergö

10:15 - 11:00 Dermatoscopy of non-pigmentated lesions. Harald Kittler

11:00 - 11:30 Kaffe och besök hos utställarna

Moderator Lena Holm Sommar

11:30 - 12:15 Håravfall med tonvikt på Alopecia areata. Pontus Jonsson

12:15 - 12:30 Interaktiv diskussion

12:30 - 13:30 Lunch och besök hos utställarna

Eftermiddag

Moderator Tore Särnhult

13:30 - 14:15 Atopisk Dermatit - What’s new? Jacek Szepietowski

14:15 - 15:00 “Treatment inertia” vid AD. Mathias Augustin

15:00 - 15.30 Paneldiskussion. M Augustin m. fl.

15:30 - 16:00 Kaffe och besök hos utställarna

Moderator Tore Särnhult

16:00 - 17:00 Nytt om tropisk dermatologi. Leif Dotevall

17:00 - 19:30 Mingel med chark och dryck

19:30 Middag - Efter middagen avslutas dagens program, för er som vill blir det livemusik och dans.

LÖRDAG 31/8

För läkare

Ordförande Tore Särnhult

08:30 - 09:30 Årsmötesförhandlingar

För personal

Presentatör Brenda Silva

08:30 - 09:30 Allt Du behöver veta om såromläggningar. Simon Larsson

För samtliga deltagare

Moderator Brenda Silva

09:30 - 10:15 Kemiska peelingar och hudinflammatoriska tillstånd. Fotini Bageorgou

10:15 - 10:30 Kaffe och besök hos utställarna

Moderator Agneta Augustsson

10:30 - 11:15 Melanomprevention i Australien. Åsa Ingvar

11:15 - 11:40 “Hittahudcancer.se”. Agneta Augustsson, Brenda Silva

11:40 - 11:55 Melanomprevention i Sverige i framtiden - Interaktiv diskussion

Bensträckare

12:00 - 13:00 MED KÄRLEK I HÄNDERNA. En inspirationsföreläsning om intentionens läkande kraft och bemötande.

Lasse Gustavsson, utbildad hälsopedagog med inriktning mot miljöpsykologi, mental träning och mindfulness

*Lunch (grab-and-go)

Hemfärd*

Biografier

Mathias Augustin, Med Dr, Professor inom hälsoekonomi och livskvalitet vid Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf (UKE). Chef samt styrelseledamot för Institute och Center of Health Care Research in Dermatology and Nursing (IVDP och CHCR). Biträdande chef för Hamburg Center for Health Economics vid UKE och Universität Hamburg.

Agneta Augustsson, Med.dr. i Dermatovenereologi, Vasakliniken Hudläkargrupp, Göteborg. Sedan början av 1990-talet arbetat inom privat verksamhet, numera som medicinskt ansvarig på Vasakliniken Hudläkargrupp i Göteborg. Hennes största intresse och engagemang har varit, och är, förebyggande åtgärder och tidig diagnostik av hudtumörer, i synnerhet Malignt Melanom. Hon har engagerat sig i utvecklingen av dermatologin i Sverige genom styrelseuppdrag i PDF, där hon även varit ordförande.

Fotini Bageorgou, Dermatovenereolog, medlem av the International Peels Society. Hon tog läkarexamen 2005 vid University of Ioannina Medical school och är specialistutbildad vid Dermatology & Venereology Residency vid Andreas Sygros Hospital of Dermal & Venereal disease i Athen. Hon är vidareutbildadad i hudcancer vid Colorado University USA, Anschutz University Hospital. Hon har också fått avancerad anatomisk utbildning vid Paris Descartes University Medical School i Frankrike. Hon driver egen privatklinik i Athen, specialiserad på klinisk , kirurgisk och kosmetisk dermatologi.

Martin Bergö, Professor i molekylär medicin på Karolinska Institutet och forskar om oxidativ stress och antioxidanters effekt på tumörprogression samt om mekanismer och behandling av progeria-accelererat åldrande. Martin är också pro-rektor och medlem i Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet.

Leif Dotevall, Specialist i infektionsmedicin, medicine doktor. Leif har arbetat som smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen sedan 2008, och är tropikmedicinutbildad i London och Peru.

Lasse Gustavsson, Blev den förste i Sverige som fick utmärkelsen "Årets brandman", efter att han kunnat återgå i tjänst efter en svår brännskada i samband med en gasexplosition i Göteborgs oljehamn 1981. Lasse är idag utbildad hälsopedagog med inriktning mot miljöpsykologi, mental träning och mindfulness. 2023 erhöll han Hillesgårdspriset för Mod och Medmänsklighet.

Åsa Ingvar, Arbetar som överläkare på Hudmottagningen Lund, Skånes Universitetssjukhus. Hon bedriver forskning om hudcancer som en del av Lund melanoma study group. Åsas forskning berör hudcancer på många vis men främst centreras den runt användandet av bildanalys med hjälp av djupinlärande artificiell intelligens för att klassificera bilderna på olika sätt. 2017-2020 var Åsa ansvarig för Euromelanoma-kampanjen i Sverige och hon är även del i Svenska sällskapet för Dermaologisk Kirurgi och Onkologi. Vidare ansvarar Åsa för den lokala SVF-processen samt för teledermatoskopiarbetet i Malmö-Lund. 2023 spenderade Åsa i Melbourne, Australien och deltog där både i klinik och forskning. Del av forskningen berörde primär prevention och Åsa deltog också i en nysatsning som pågår i Australien där man funderar på hur en riktad screening för melanom skulle kunna utformas.

Pontus Jonsson, Specialist i dermatovenereologi på Karolinska Universitetssjukhuset samt doktorand på Karolinska Institutet. Hans specialintresse är immunologiska mekanismer vid hudsjukdomar, och hur förståelsen av dessa kan tillämpas vid diagnostik och behandling.
Pontus forskning fokuserar på identifiering av diagnostiska och behandlingsstyrande biomarkörer vid atopiskt eksem och psoriasis.

Harald Kittler, Dermatolog och Dermatopatolog vid Medical University of Vienna, Austria, sedan 1995. Välkänd som en internationell föreläsare och författare av artiklar and böcker inom dermatologi and dermatoskopi (t.ex. 'Dermatoscopy - pattern analysis of pigmented and non-pigmented lesions').

Simon Larsson, Specialistläkare inom Hud- och könssjukdomar, Ersta Karolinska Universitetssjukhus och Estetiska Institutet. Simon är specialiserad på Sexuell hälsa och Laser.

Brenda Silva, Specialistläkare inom Dermatovenerologi. Utbildad på Sahlgrenska Universitetssjukhus och Uddevalla Hudklinik. Verksamhetschef på ”Hudläkare i Väst”, Uddevalla. Inriktad inom Hudcancer, Laser och Estetisk Dermatologi. Folkbildare med extra intresse för Hudcancer prevention.

Jacek Sepietowiski, MD, PhD, FRCP, född 1966, är professor och ordförande för dermatologi vid Wroclaw Medical University, Polen. Han har tjänstgjort som vice-rektor (2011-2020) och direktör för Institutet för Immunologi (2007-2011). Han är tidigare president för European Society for Dermatology and Psychiatry och International Forum for the Study of Itch, samt nuvarande president för Polish Dermatological Society. Han har haft ledande roller i många dermatologiska sällskap och redaktionella positioner i olika tidskrifter. Prof. Szepietowski har författat över 800 vetenskapliga artiklar, 17 böcker och många bokkapitel och kongresskommunikationer. Hans forskning fokuserar på klåda, psykodermatologi och kronisk hudinflammation. Han har handlett dermatologer globalt och tilldelades Doctor Honoris Causa av Caucasus International University i Tbilisi, Georgien, 2020. Han är ledamot av Royal College of Physicians i Edinburgh och har hedersmedlemskap i flera internationella dermatologiska sällskap.

Tack till

Anmälan
Ett fel inträffade!

Något gick fel. Vänligen kontakta support.

Laddar...

Ett fel inträffade
{{trans::GENERIC_ERROR_MESSAGE}}

Logga in på ditt konto för att anmäla dig. Har du inte redan ett konto så skapas ett åt dig automatiskt. Med ett konto hos kan du:

  • Hitta alla dina evenemang
  • Anmäla dig snabb och enkelt
  • Styra vilken kommunikation du får av oss

Logga in med BankID

Klicka på knappen nedan för att starta BankID appen på den här enheten.

Förbered dig genom att ta fram din telefon och öppna BankID appen.

Öppna BankID appen på din telefon och scanna QR-koden nedanför.

Identifiering misslyckades

Tyvärr misslyckades autentisering. Här kan man skriva andra saker

Felkod:

Varför ska jag identifiera mig och hur hanterar ni mina personuppgifter?
På grund av lagstiftning om information rörande viss medicinsk behandling och reklam kring receptbelagd medicin behöver vi kunna säkerställa vilka som deltar på våra evenemang.

Något gick fel
Något gick fel. Vänligen kontakta support.

Vi delar deltagarlistan med föreläsarna och sponsorerna till mötet. Genom att tacka ja står ditt namn, ditt yrke och din arbetsplats med. Genom att tacka nej tar vi endast med ditt yrke.

Genom att tacka ja godkänner du att vi utöver ovan uppgifter även delar med oss av din epost-adress till mötets sponsorer så att de ska kunna kontakta dig i framtiden med mer relevant information om mötesämnet.

Något gick fel!

Tack för din anmälan!

Du är nu anmäld till evenemanget. Vi har skickat ett välkomstmail till dig. Du kommer även att få ett påminnelsemail två dagar innan evenemanget börjar.

Välkommen!

Bjud in kollega

Något gick fel

Något gick fel när inbjudan skulle skickas. Vänligen kontakta support elle försök igen.

Inbjudan har skickats!

Vi delar deltagarlistan med föreläsarna och sponsorerna till mötet. Genom att tacka ja står ditt namn, ditt yrke och din arbetsplats med. Genom att tacka nej tar vi endast med ditt yrke.

Genom att tacka ja godkänner du att vi utöver ovan uppgifter även delar med oss av din epost-adress till mötets sponsorer så att de ska kunna kontakta dig i framtiden med mer relevant information om mötesämnet.

Fel!

Tack för din anmälan!

Du är nu anmäld till evenemanget. Vi har skickat ett välkomstmail till dig. Du kommer även att få ett påminnelsemail två dagar innan evenemanget börjar.

Välkommen!

Bjud in kollega

Något gick fel

Något gick fel när inbjudan skulle skickas. Vänligen kontakta support elle försök igen.

Inbjudan har skickats!

Dela med kollega
Något gick fel

Något gick fel när inbjudan skulle skickas. Vänligen kontakta support elle försök igen.

Inbjudan har skickats!

Snabb info
När?

30 Aug 09:00 - 31 Aug 13:00

Var?

Elite Hotel Marina Tower
Saltsjöqvarns kaj 25
131 71 Nacka

Kontakt

Mediahusets eventavdelning
031-797 27 80
event@mediahuset.se

Du är anmäld
Något gick fel!

Tack för visat intresse!

Du kommer att få ett mail dagen före eventet startar. Använd länken i mailet för att anmäla dig om du vill delta.

Tack!

Registrera påminnelse

Ange din epost i fältet nedan och skicka för att att bli påmind om evenemanget.

Du kommer att få ett mail dagen före eventet startar. Använd länken i mailet för att anmäla dig om du vill delta.

Tack för visat intresse!

Du kommer att få ett mail dagen före eventet startar. Använd länken i mailet för att anmäla dig om du vill delta.

Något gick fel!
Påminnelse aktiv
Eventet är inte öppet för anmälan.
Plats

Medevents.se

Medevents.se drivs av Mediahuset i Göteborg AB.

Mediahuset är branschledande när det kommer till marknadsföring, utbildning och kommunikation inom den nordiska hälso- och sjukvårdssektorn.

Nyfiken på oss? Hör av dig så berättar vi mer!

mediahuset.se

Kontakta oss

031 797 27 80

event@mediahuset.se