Hiv i primärvården
Hiv går fortfarande inte att bota men sedan snart tre decennier finns bromsmediciner som förhindrar att smittade personer utvecklar aids. Idag är hiv i stället en kronisk sjukdom och personer som lever med hiv kan leva normala liv med samma förväntade livslängd som för hiv-negativa.
Numera är det heller inte bara landets infektionsmottagningar som hanterar personer som lever med hiv utan många har också kontakt med primärvården för bedömning och utredning.
Primärvården kommer få en allt större betydelse i framtiden. I samband med World AIDS Day arrangerar därför Mediahuset ett webbinarium som riktar sig till vårdpersonal både inom infektionssjukdomar och primärvården.
Preliminär agenda*
- Inledning – Magnus Gisslén
- Hiv i Sverige 2024 – Christina Carlander, docent, överläkare, Infektionskliniken, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm
- Vad bör primärvården vara uppmärksam på – Aylin Yilmaz, docent, överläkare, Göteborgs universitet
- Okunskap och stigma – Anna-Mia Ekström, MD, MPH, PhD, professor, Karolinska Institutet, Stockholm
- Diskussion
Moderator: Magnus Gisslén, professor, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg
Webbinariet riktar sig till sjukvårdspersonal och representanter från våra sponsrande företag som möjliggjort att evenemanget är kostnadsfritt. Observera att anmälan krävs.
*Det slutgiltiga innehållet av programmet beslutas uteslutande av programgruppen/föreläsarna. Sponsorerna har inte haft inflytande över det vetenskapliga innehållet.
Tack till: